Izvor: 011vodič.com, 17.Nov.2019, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti najavio jedan od prvih poteza na premijerskoj funkciji, Podgorica neće biti oduševljena

Kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti poručio je da su odnosi Kosova sa Crnom Gorom veoma su dobri, i da Priština ceni stav Crne Gore kada je reč o nezavisnosti Kosova, kao i podršku CG za integraciju Kosova u međunarodne institucije. Ipak, to ne znači da se neće zalagati za novu demarkaciju granice sa Crnom Gorom.

„Umesto demarkacije granice sa Crnom Gorom, postavili smo novu granicu sa kojom je Kosovo izgubilo 8.200 hektara zemlje. Grešku je napravila >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << naša komisija, koja umesto da se oslonila na geografske mape i granice obe federalne jedinice iz Ustava Jugoslavije 1974, ona je u obzir uzela samo katastarske knjige, pri čemu je teret dokazivanja pao isključivo na našu stranu. Time je Kosovu učinjena velika šteta“, kazao je Aljbin Kurti u intervjuu za „Pobjedu“.
Lider Pokreta samoopredeljenje je poručio da veruje u razumevanje Crne Gore po pitanju demarkacije granice sa Kosovom. 
„Čim preuzmem dužnost novog premijera, želim da se sastanem sa predsednikom Vlade Crne Gore, sa vlastima u Podgorici i vidim šta se može uraditi. Razmotrićemo mogućnosti i potruditi se da u ovom dogovoru ne bude gubitnika. Verujem da ću naići na razumevanje druge strane. Uostalom, imamo sporazum između predsednika Tačija i Filipa Vujanovića od 16. februara 2018. o korekciji demarkacije, koji nam u tome može pomoći“, saopštio je Kurti.

The post Kurti najavio jedan od prvih poteza na premijerskoj funkciji, Podgorica neće biti oduševljena appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.