Kurti gasi medij iz Prištine jer u dokumentima stoji da je Kosovo deo Srbije

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 20:11

Kurti gasi medij iz Prištine jer u dokumentima stoji da je Kosovo deo Srbije

Prištinsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine odbilo je žalbu TV Kljan Kosova na suspenziju dozvole za rad.

Žalba je odbijena uz obrazloženje da je odluka o ukidanju licence doneta u skladu sa zakonom.

Razlog za oduzimanje dozvole za rad je taj što se u dokumentima kompanije opštine na Kosovu predstavljaju kao da su gradovi u Srbiji, navodi "Reporteri".

"Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine obavestilo je javnost da je Komisija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za razmatranje žalbi za registraciju preduzeća danas odlučila da odbije žalbu Trgovinskog preduzeća ‘Klan Kosova sh.p.k.’.

Rešenjem Komisije ovaj predmet je zatvoren u okviru Ministarstva, a podnosilac žalbe ima pravo da podnese tužbu nadležnom sudu", saopštili su iz Ministarstva.

U obrazloženju Agencije za registraciju poslovanja tzv. Kosova se kao razlog za oduzimanje dozvole za rad navodi da se "u dokumentima kompanije, ‘KGO Media Invest DOOEL’, kao vlasnika Kljana Kosova, opštine na Kosovu predstavljaju kao da su u gradovi u Srbiji", čime je, kažu, prekršen Ustav.

Dodaje se i da činjenica da je kompanija preduzela korake da to ispravi dokazuju kršenje zakona. U odluci Komisije se navodi da se u zvaničnim dokumentima vlasnika televizije "KGO Media Invest DOOEL" državljanstvo identifikuje kao "kosovsko", dok se kao matična država kompanije i dalje vodi Srbija, čime se, ocenjuju, Kosovo ponovo predstavlja kao deo Srbije.

Komisija je postavila pitanje šta je pravi razlog zbog kojeg TV Kljan Kosova insistira na predstavljanju Kosova kao dela Srbije, a prištinsko ministarstvo je zbog toga podnelo prijavu protiv firme i njenih vlasnika, preneo je portal Kosovo onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.