Kurti čita ankete i raduje se što mu poeni rastu

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 15:20

"Kurti čita ankete i raduje se što mu poeni rastu"

Premijer Albanije Edi Rama kritikovao je premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija zbog situacije koja je nastala na severu KiM.

On je naveo da Kurti čita ankete i raduje se što mu poeni rastu, prenosi Dukađini.

"Aljbin nije želeo razgovor licem u lice na ovu temu, jer on čita ankete i srećan je što mu poeni rastu", rekao je on.

Rama je ponovio da zajednički sastanak dve vlade ne može da se održi, jer po njegovom mišljenju, situacija nije nimalo normalna.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Sporazumi koji su bili spremni za potpisivanje mogli su da budu potpisani bez potrebe za demonstracijom da su stvari normalne, jer nisu normalne, loše su", rekao je Rama.

Dodao je da uopšte nije zadovoljan što je međunarodna zajednica "zatvorila vrata" Kosovu i tzv. premijeru Kurtiju.

"Katastrofa je prekinuti tako jake veze sa evroatlantskom zajednicom. Spreman sam da se sretnem sa Aljbinom u svakom trenutku, na ličnom planu nemamo problema, ali na konceptualnom nivou imamo velike probleme“, rekao je Rama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rama: Region ne pripada ni Kurtiju ni Vučiću

Izvor: Danas, 23.Jun.2023

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas u Tirani da je nacionalni interes Albanije ugrožen dešavanjima na severu Kosova i da Zapadni Balkan ne pripada ni kosovskom ni srpskom lideru nego svim državama tog regiona.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.