Kurti: Zamolio sam Makrona; Makron: Šta Kosovo može da da u zamenu za priznanje Srbije

Izvor: B92, 26.Jun.2021, 23:06

Kurti: "Zamolio sam Makrona"; Makron: "Šta Kosovo može da da u zamenu za priznanje Srbije"

Aljbin Kurti izjavio je da je Makrona zamolio da poveže, kako je rekao, "buduće priznanje Kosova od Srbije" s dobijanjem mesta za tzv. Kosovo u UN.

Makron ga je na to pitao "šta Kosovo može da da u zamenu za priznanje Srbije".

"Na diplomatskom nivou, zamolio sam predsednika Makrona da poveže buduće priznanje Kosova od Srbije sa dobijanjem mesta za Kosovo u UN, jer ove dve teme, po mom mišljenju, ne bi trebalo razdvajati. Gospodin Makron me je pitao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šta je Kosovo spremno da Srbiji da zauzvrat za priznanje, ali pravo pitanje je: kada će Srbija biti spremna da prizna Kosovo", rekao je Kurti u intervjuu pariskom "Mondu".

On je ocenio da mora da prestane taktika da, kako tvrdi, "Srbiji uvek damo više a da zauzvrat nikada ne budemo zadovoljni", prenose prištinski mediji.

Kurti je rekao i da je Francuska skeptična prema viznoj liberalizaciji za građane tzv. Kosova.

Podsetimo, Kurti se u Parizu prošle nedelje sastao sa Makronom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.