Kurti: U Briselu neće biti govora o Zajednici opština sa srpskom većinom

Izvor: Beta, 21.Feb.2023, 14:16

Kurti: U Briselu neće biti govora o Zajednici opština sa srpskom većinom

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je danas da na sastanku s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu, neće biti reči o Zajednici opština sa srpskom većinom.Kurti je prištinskim medijima rekao da od posrednika u dijalogu Kosova i Srbije očekuje da se drži evropskog predloga i da se ne fokusira na, kako je naveo, interese jedne strane.Dodao je da od sastanka s predsednikom Vučićem, koji će u ponedeljak 27. februara biti održan u Briselu, očekuje da će razgovori biti nastavljeni na osnovu evropskog predloga.Kurti je rekao da sada ne može da govori o drugim temama, jer to zavisi od posrednika u dijalogu."Posle ponedeljka ćemo znati gde smo", rekao je kosovski premijer.Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prošle nedelje da neće ići u Brisel sve dok Aljbin Kurti "ne isporuči" Zajednicu srpskih opština.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti: Na sastanku 27. februara u Briselu neće biti reči o ZSO

Izvor: Danas, 21.Feb.2023

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem 27. februara u Briselu neće biti reći o Zajednici opština sa srpskom većinom (ZSO) i od međunarodnih posrednika zatražio da se usredsrede na evropski plan.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.