Kurti: Trebalo bi da budemo srećni...

Izvor: B92, 30.Nov.2022, 20:28

Kurti: "Trebalo bi da budemo srećni..."

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas u parlamentu da bi Kosovo trebalo da bude srećno jer Vlada ne zavisi od Srpske liste.

Za Srbe koji su dali ostavke, a žele da se vrate na svoja radna mesta, kaže da treba da se prijave na konkurse, jer su, kako je rekao, ostavke i povlačenje Srba iz institucija urađene iz političkih razloga, i njihov povratak ne može uslediti na politički poziv, već na profesionalan način prijavom na konkurs, prenosi Koha ditore. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kurti je je pred pred poslanicima branio svoj pristup dijalogu sa Srbijom navodeći da su građani glasali i podržali novi pristup.

"Da smo mi kao prethodne vlade, kada su zavisile od Srpske liste, nepoverenje bi verovatno bilo već izglasano, ali se desila velika promena i to nije moguće", rekao je Kurti.

Obavestio je poslanike da se komunikacija sa lokalnim Srbima navodno nastavlja, da su se sastali sa nevladinim organizacijama i građanima i dodao da da lokalni Srbi nisu ometali rad institucija a kao dokaz navodi to što je Kosovska policija izrekla 1.800 opomena na koje, tvrdi, nije bilo pritužbi i incidenata.

Policija je kako kaže suočena sa ostavkama orkestiranim iz Beograda, ali se snalazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.