Kurti: "Trebalo bi da budemo srećni..."

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas u parlamentu da bi Kosovo trebalo da bude srećno jer Vlada ne zavisi od Srpske liste.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.11.2022.

14:58

Kurti:
EPA-EFE/FILIP SINGER

Za Srbe koji su dali ostavke, a žele da se vrate na svoja radna mesta, kaže da treba da se prijave na konkurse, jer su, kako je rekao, ostavke i povlačenje Srba iz institucija urađene iz političkih razloga, i njihov povratak ne može uslediti na politički poziv, već na profesionalan način prijavom na konkurs, prenosi Koha ditore.

Kurti je je pred pred poslanicima branio svoj pristup dijalogu sa Srbijom navodeći da su građani glasali i podržali novi pristup.

"Da smo mi kao prethodne vlade, kada su zavisile od Srpske liste, nepoverenje bi verovatno bilo već izglasano, ali se desila velika promena i to nije moguće", rekao je Kurti.

Obavestio je poslanike da se komunikacija sa lokalnim Srbima navodno nastavlja, da su se sastali sa nevladinim organizacijama i građanima i dodao da da lokalni Srbi nisu ometali rad institucija a kao dokaz navodi to što je Kosovska policija izrekla 1.800 opomena na koje, tvrdi, nije bilo pritužbi i incidenata.

Policija je kako kaže suočena sa ostavkama orkestiranim iz Beograda, ali se snalazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: