Kurti: Tajni sporazum Mustafe i Vučića

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2015, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti: Tajni sporazum Mustafe i Vučića

Lider pokreta Samoopredeljenje, Albin Kurti ocenio je da je sporazum premijera Kosova i Srbije Ise Mustafe i Aleksadra Vučića o pravosuđu postignut u tajnosti, daleko od očiju javnosti.

- Imamo novi sporazum postignut u Briselu o tome kako su Mustafa i Vučić podelili sudstvo Kosova između Srba i Albanaca. I uvek je tu Srbin predsednik - kazao je Kurti.

Kurti je istakao da dijalog Beograda i Prištine nema za cilj normalizaciju odnosa Kosova i Srbije, već da sabotira >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << državnost Kosova.

Profesor pravnog fakulteta Riza Smaka ocenio je da potpisivanjem sporazuma Kosovo nije uspelo da sačuva jedinstveni sistem pravosuđa u zemlji.

On je objasnio da ne može biti jedinstvenog pravosudnog sistema, ako se formira Apelacioni sud na severu, koji će dati političke atribute zajednici opština u severnom delu Kosova.

To je, dodao je on, kršenje Ustava prema kojem je Kosovo jedinstveno.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.