Kurti: Sporazumi u Minhenu potpisani bez odobrenja nove vlade

Izvor: RTS, 14.Feb.2020, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti: Sporazumi u Minhenu potpisani bez odobrenja nove vlade

Kosovski premijer Aljbin Kurti kaže da su u Minhenu potpisani sporazumi bez njegovog znanja i da su dogovoreni sa prethodnim sazivom vlade.
Kurti je naveo d su dva sporazuma koja su Minhenu potpisali zvaničnici koje je ovlastio bivši ministar Palj Ljekaj zasnovana na pregovaračkom procesu koji je ranije obavljen.

Stoga ti službenici nisu dobili odobrenje od nove vlade za pregovaranje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ili potpisivanje sporazuma. Štaviše, tekst sporazuma nije objavljen ili objavljen u javnosti. Objavljeni su različiti nezvanični nacrti", naveo je Kurti na svom Fejsbuk nalogu.
Kurti kaže da iako su sve veze i unapređenje infrastrukturnih standarda neophodni za razvoj i deo su  evropske vizije za regionalnu saradnju i dobrosusedske odnose, ipak je, kako je ocenio, veoma važno da proces bude transparentan, kao rezultat pregovora.
Sporazum treba da bude, dodao je Kurti, "istinski i u potpunosti u skladu sa suverenitetom i zakonima zemlje, ekonomskim prioritetima i u skladu sa obavezama proisteklim iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju SSP".
"Ako se oslanjamo na verziju sporazuma, kada se ekonomski analizira, železnica do Leška je prioritetnija i isplativija od Merdara", naveo je Kurti o sporazumu potpisanom u Minhenu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti: Zvaničnici Kosova nisu imali odobrenje za potpisivanje pisama o namerama

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Feb.2020

Premijer Kosova Aljbin Kurti ocenio je da zvaničnici Kosova koji su danas potpisali pismo o namerama sa Srbijom u železničkom i putnom saobraćaju nisu imali odobrenje nove Vlade Kosova da to urade...U Minhenu su predstavnici Kosova i Srbije, uz posredovanje američkog ambasadora u Nemačkoj i specijalnog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.