Kurti: Republika Kosovo jer Srbija primenjuje Republika Srbija

Izvor: RTS, 31.Maj.2020, 14:36

Kurti: Republika Kosovo jer Srbija primenjuje Republika Srbija

Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti oglasio se povodom odluke Prištine da uvede "mere reciprociteta" na robu iz centralne Srbije.
Kurti je naveo da je naziv "Kosovo" ustavan, ali da Srbija primenjuje naziv "Republika Srbija", pa zato smatra da je kosovska Agencija za hranu i veterinu dužna da koristi naziv "Republika Kosovo" na svim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sertifikatima.
Kurti je na Fejsbuku saopštio da je vlada pored odluke o uvođenju "dodatnih mera reciprociteta prema Srbiji", donela još nekoliko odluka.
Navodi da je doneta odluka povodom sporazuma o makrofinansijskoj pomoći sa Evropskom komisijom, koji obuhvata kredit od milon evra sa rokom otplate do 15 godina.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.