Kurti: Projekat promene granica propao ali ideja nije mrtva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2020, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti: Projekat promene granica propao ali ideja nije mrtva

Premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, kaže da je projekat razmene teritorija i promene granica na kosovskoj teritoriji, u okviru dijaloga sa Beogradom, propao, ali da ta ideja nije mrtva.

U intervjuu za Zidojče Cajtung, Kurti upozorava da zbog toga Priština mora biti oprezna, jer bi takve odluke, kako kaže, otvorile "Pandorinu kutiju".

Tvrdi da nije protiv dijaloga sa Beogradom, ali bi se, prema njegovim rečima, taj proces morao zasnivati na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jasnim principima, koji su obavezujući za "obe strane".

"Srbija mora prihvatiti stvarnost: "Kosovo je nezavisna država. I ne možemo se vratiti u Miloševićevo vreme. Što pre to prihvate, bolje je za obe strane", rekao je Kurti.

Na pitanje o ideji o pridruživanju kosovske teritorije Albaniji, Kurti kaže da bi odluku o tome trebalo da donesu građani na referendumu u, kako je naveo, "obe države" i da bi "sve trebalo da se odvija mirno, demokratski i transparentno".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.