Kurti: Projekat promene granica je propao, ali nije mrtav

Izvor: RTS, 20.Feb.2020, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti: Projekat promene granica je propao, ali nije mrtav

Premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, kaže da je projekat razmene teritorija i promene granica na kosovskoj teritoriji, u okviru dijaloga sa Beogradom, propao, ali da ta ideja nije mrtva.
Kurti u intervjuu za minhenski list Zidojče cajtun upozorava da zbog toga Priština mora biti oprezna, jer bi takve odluke, kako kaže, otvorile "Pandorinu kutiju".

Tvrdi da nije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << protiv dijaloga sa Beogradom, ali bi se, prema njegovim rečima, taj proces morao zasnivati na jasnim principima, koji su obavezujući za "obe strane".
"Srbija mora prihvatiti stvarnost: Kosovo je nezavisna država i ne možemo se vratiti u Miloševićevo vreme. Što pre to prihvate, bolje je za obe strane", rekao je Kurti.
Na pitanje o ideji o pridruživanju kosovske teritorije Albaniji, Kurti kaže da bi odluku o tome trebalo da donesu građani na referendumu u, kako je naveo, "obe države" i da bi "sve trebalo da se odvija mirno, demokratski i transparentno".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.