Kurti: Grenel traži sporazum sa Beogradom do septembra

Izvor: RTS, 18.Maj.2020, 19:40

Kurti: Grenel traži sporazum sa Beogradom do septembra

Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti izjavio je da američki izaslanik Ričard Grenel želi brzo postizanje sporazuma Beograda i Prištine, ocenivši da ga ne zanima sadržaj dokumenta.
"Grenel je zatražio brz sporazum i moj utisak je da nije želeo zlo za albanski narod i Kosovo, ali kada nešto treba brzo da učinite, pokušate >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da izvršite pritisak", rekao je Aljbin Kurti u razgovoru preko interneta za Univerzitet Harvard.

Kurti kaže da je Grenel želeo da ovaj sporazum bude glavni cilj.
"U oktobru mi je rekao da želi sporazum u februaru, a sada želi da sporazum bude postignut do septembra", kaže Kurti. 
Kurti je rekao da se zalaže za dobro pripremljen dijalog sa SAD i EU kao posrednikom.
Prema njegovim rečima, predsednik Donal Tramp nije bio svestan kada se u Helsinkiju sastao s ruskim kolegom Vladimirom Putinom da će ojačati ruski uticaj na Zapadnom Balkanu.
"Bila su dva neuspela pokušaja puča u Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori, a sada je treći možda na Kosovu ili u Bosni. Tramp je zaokupljen jačanjem Kine, a Putin to želi da iskoristi na Zapadnom Balkanu", rekao je Kurti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Grenel želi sporazum Beograda i Prištine do septembra"

Izvor: B92, 18.Maj.2020

Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti izjavio je da američki izaslanik Ričard Grenel želi brzo postizanje sporazuma Beograda i Prištine..."Grenel je zatražio brz sporazum i moj utisak je da nije želeo zlo za albanski narod i Kosovo, ali kada nešto treba brzo da učinite, pokušate...

Nastavak na B92...

Kurti: Grenel želi sporazum Kosova i Srbije do septembra

Izvor: VOA, 18.Maj.2020

Aljbin Kurti, premijer Kosova u tehničkom mandatu, izjavio je da ambasador Ričard Grenel ne želi da našteti Kosovu i Albancima, ali nastoji da Beograd i Priština postignu brz dogovor – ako je moguće do septembra, objavio je albanski servis Glasa Amerike. Tokom videokonferencijskog razgovora...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.