Kurti: DSK u opoziciji bi bila podrška Tačijevoj DPK

Izvor: RTS, 20.Jun.2017, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti: DSK u opoziciji bi bila podrška Tačijevoj DPK

Osnivač ultradesnog pokreta Samoopredeljenje i kandidat za kosovsog premijera Aljbin Kurti ocenio je da nije opcija da Demokratski savez Kosova, odlazećeg premijera Ise Mustafe ostane u opoziciji, odnosno da ne prihvati koaliciju sa tim pokretom, jer bi to značilo ostanak na vlasti PAN koalicije.
"Kada je jedan od visokih zvaničnika DSK (Isa Mustafa) kaže da želi da ta stranka bude u opoziciji, to samo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ohrabruje neke koji treba da odu sa vlasti, odnosno da kod DSK ne postoji volja da DPK zbaci sa vlasti", napisao je Aljbin Kurti na svom Fejsbuk nalogu.

Kurti smatra da DSK treba da se priključi Samoopredeljenju i podrži vladu čiji bi on bio premijer.
Inače, Centralna izborna komisija još nije objavila konačne rezultate izbora koji su na Kosovu i Metohiji održani 11. juna.
Kurti, naime, smatra da pokretu Samoopredeljenje pripada pravo da formira vladu nakon što je u dva mandata u parlamentu bio opozicija i pokazao se kao dobar u vođenju gradske vlasti u Prištini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.