Kurti: Bačene su dve bombe

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 12:36

Kurti: Bačene su dve bombe

Priština -- Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti rekao je da je opštinska zgrada u Severnoj Mitrovici sinoć bila napadnuta s dve ručne bombe.

Prema njegovim rečima, oštećeni su automobili u blizini, ali nije bilo povređenih. Kurti je pozvao Srbiju da "odmah prestane s podsticanjem na nasilje".

"Zgrada opštine u Severnoj Mitrovici sinoć je napadnuta s dve ručne bombe, pri čemu su oštećeni automobili u blizini. Na sreću, niko nije povređen, ali je to lako mogao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bude slučaj. Pozivam Srbiju da odmah prestane sa podsticanjem na nasilje pre nego što dođe do gubitka života", rekao je Kurti, prenosi Kosovo onlajn.

Kosovska policija je saopštila da su u ponedeljak uveče od eksplozije bombi u Severnoj Mitrovici oštećena dva službena vozila.

Konstatovano je da je reč o još jednom "terorističkom napadu na kosovske institucije".

"Kontinuirani teroristički napadi na institucije Republike Kosova, moraju se suočiti sa snažnom reakcijom svih. To su uzastopni pokušaji od strane Srbije da eskalira situaciju na severu zemlje", naveli su iz kosovskog Ministarastva unutrašnjih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.