Kuper stiže u Beograd i Prištinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2012, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuper stiže u Beograd i Prištinu

BEOGRAD -

Evropski posrednik u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper trebalo bi da tokom naredne nedelje dođe u Srbiju, a od te posete očekuje se i dogovor o daljem nastavku dijaloga, kao i rešenje za regionalno predstavljanje Kosova, izjavio je šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović.

"U ovim razgovorima videćemo koliko je moguće postići napredak i dogovor oko regionalnog predstavljanja Prištine, a od toga zavisi dalji nastavak dijaloga", kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Stefanović agenciji Beta.

On je dodao da bi, ako bude napretka u poštovanju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, trebalo da bude poznat i tačan datum nastavka pregovora Beograda i Prištine.

Izvori EU su potvrdili da će posrednik u dijalogu Robert Kuper iduće nedelje posetiti Prištinu i Beograd da bi se videlo kakav napredak može što pre biti postignut, prvenstveno oko regionalnog predstavljanja Prištine i primene postignutih dogovora.

Kako je rečeno, to bi omogućilo i da potom Savet ministara EU zaključi da Srbiji treba odobriti status kandidata za članstvo u EU.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.