Kući: Priština ima plan

Izvor: RTS, 29.Okt.2012, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kući: Priština ima plan

Priština spremila platformu na osnovu Ahtisarijevog plana, rekao potpredsednik kosovske vlade Hajredin Kući. Mirovni sporazum u narednih godinu dana, očekuje Priština.

Potpredsednik kosovske vlade Hajredin Kući izjavio je da u Prištini imaju platformu za dijalog sa Beogradom i da je uveren da će dijalog biti završen postizanjem mirovnog sporazuma.

Kući je na jednom skupu u Prištini rekao da se kosovska vlada priprema za proces dijaloga, ne govoreći o detaljima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << platforme.

Potpredsednik kosovske vlade, međutim, uverava većinsku javnost na Kosovu da sadržaj platforme ne izlazi iz okvira rezolucije koju je pre desetak dana usvojila kosovska skupština.

Kosovo nije nespremno, ističe Kući dodajući da Kosovo ima početnu platformu, zasnovanu na Ahtisarijevom planu i Ustavu Kosova, javljaju kosovski mediji.

Potpredsednik kosovske vlade očekuje da bi razgovori, kroz godinu dana, mogli biti okončani mirovnim sporazumom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.