Kuće ljubavi na putu do škole

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jul.2018, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kuće ljubavi" na putu do škole

Pet motela jedan pored drugog, sa apartmanima u koje se ulazi automobilima, a sobe se iznajmljuju na sat, nalaze se usred srpske opštine Gračanica. Meštani Čaglavice i Lapljeg Sela revoltirani što te "kuće ljubavi" rade na putu koji spaja dva mesta, a kojim deca svakodnevno idu do osnovne škole, srednjoškolskog centra i odeljenjem Poljoprivrednog fakulteta iz Kosovske Mitrovice.

Biznis sa motelima toliko dobro "ide", da se na istom potezu grade još dva.

To je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sada "dolina bordela", poručuju Srbi iz tog kraja koji su se i ranije obraćali "Vestima", ističući da će uskoro na deonici biti 300 apartmana gde, sa željom da budu diskretni, vozači često ubrzaju da bi neopaženo ušli.

- Bez obzira na reklamu, svi znaju čemu ti moteli služe. To je čist nemoral. Deca koja idu u školu, svakog dana dva puta prolaze pored "ljubavnih kućica".

Čak i neki Albanci koji su u blizini bordela započeli da zidaju kuće, zastali su, jer ne žele da im deca svakog momenta gledaju nemoral!

Prava katastrofa za sve ljude koji žive u blizini bordela. Svima je sve jasno, jedino nije koji je interes srpske opštine Gračanica, kojom upravljaju Srbi (Srpska lista), da u srcu opštine daju dozvole da se napravi "dolina bordela" - kaže naš sagovornik, ističući da su "prethodne vlasti opštine donele odluku o promeni poljoprivrednog zemljišta u građevinsko i izdali građevinske dozvole".

U opštini Gračanica kažu da se moteli nalaze u poslovnoj zoni definisanoj razvojnim planom za period od 2014. do 2029, da ih odeljenje inspekcije redovno obilazi, kao i da svaki od njih poseduje sve dozvole. Dodaju da će inspekcija nastaviti sa redovnom kontrolom objekata i da će uredno odgovoriti na svaki pismeni zahtev građana:

- Za svaku sumnju o nelegalnim aktivnostima u navedenim objektima, građani se mogu obratiti policiji i ostalim nadležnim organima.

Gradnja ovih motela je počela 2011, a ranije se prema registarskim tablicama moglo primetiti da su najčešći gosti tih motela Albanci i stranci koji rade na Kosovu. Meštani su primetili da gosti često ovde dolaze u vreme pauze za ručak, ali i u večernjim satima. Boravak se naplaćuje 10 evra po satu, u apartman se ulazi autom, odnosno pravo sa puta u zatvorenu garažu, a iz nje u sobu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.