Kritično. Kurti je kriv

Izvor: B92, 06.Jun.2023, 16:42

"Kritično. Kurti je kriv"

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku izjavio je da je Kosovo u kritičnom trenutku, a za to je, odgovoran premijer Aljbin Kurti.

Abdidžiku je to izjavio nakon sastanka koji su predstavnici tri opozicione stranke, DSK, Demokratske partije Kosova i Alijanse za budućnost imali u Prištini sa izaslanicima SAD i EU Gabrijelom Eskobarom i Miroslavom Lajčakom.

On je rekao da će se tek videti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kakve će posledice biti po Kosovo i ukazao da je situacija u odnosima sa saveznicima zabrinjavajuća.

"Kosovo je u zabrinjavajućoj situaciji i, štaviše, nejasnoj. Zabrinjavajuće je zbog stanja odnosa koje Kosovo ima sa saveznicima, a nejasno zbog nepostojanja plana i spremnosti premijera da se dogovori sa saveznicima. Videćemo kakve će posledice biti nakon poseta delegacija iz SAD, EU i NATO-a", rekao je Abdidžiku.

Istakao je i da bi predsednica Vjosa Osmani trebalo da bude glasnija i jasnija o Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Albanska opozicija na KiM nakon važnog sastanka: "Zabrinuti smo za situaciju, Kurti odgovoran"

Izvor: B92, 06.Jun.2023

Predstavnici opozicionih stranaka u Prištini rekli su, nakon sastanka sa Gabrijelom Eskobarom i Miroslavom Lajčakom, da su zabrinuti za situaciju na severu KiM...Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku izjavio je da je ta stranka zabrinuta za situaciju na severu zemlje i da je ne zanimaju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.