Kozarev: Srbija uz svoj narod na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2020, 21:32

Kozarev: Srbija uz svoj narod na Kosovu i Metohiji

Pomoćnik direktora Kancelarije Vlade Srbije za KiM izjavio je danas da ga raduje što je tokom razgovora sa srpskim porodicama na KiM dobio punu podršku za zvaničnu politiku Beograda u jačanju i opstanku Srba u pokrajini.

On je tokom posete Kosovskom pomoravlju se predstavnicima lokalnih samouprava obišao opštine Gnjilane i Vitinu, i upoznao se s radom institucija Republike Srbije i problemima s kojima se suočava srpsko stanovništvo.

"Da nastavimo da podržavamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << standard našeg naroda, na šta sam posebno ponosan i da smo opet čuli ponovljenu poruku jednodušnosti kada je u pitanju odnos i prema politici predsednika (Aleksandra) Vučića, Republike Srbije, jedinstva naroda i države, kada je u pitanju politika prema Kosovu i Metohiji i borba za bolji život našeg naroda na ovom prostoru", rekao je Kozarev.

Kako prenosi Kosovo onlajn, on je u Partešu obišao obdanište "Kolibri", gde boravi 35 mališana.

"Vrtić je izgrađen sredstvima Kancelarije za KiM 2012. godine, 2018. smo dobili saglasnost za raspisivanje konkursa za prijem novih radnika, tako da smo to završili i krenuli sa radom 4. januara ove godine i ovom prilikom bih želeo da zahvalim Kancelariji za Kosovo i Metohiju kao i direktoru Marku Đuriću, naravno i Vladi Republike Srbije“, rekao je direktor obdaništa Vladica Maksimović.

Tokom posete selu Donja Budriga, Kozarev je obišao vulkanizersku radnju Nebojše Stojanovića, čija je želja da proširi delatnost.

"Da se sagradi još jedan objekat, pošto je ovaj stari. Jedna mašina mi je neophodna za velike gume. Ona košta oko 3.000 evra", rekao je Stojanović.

Posetu opštinama Gnjilane i Kosovska Vitina Kozarev je završio obilaskom bolnice u Pasjanu.

"Mi smo dobili jednu redovnu pošiljku medicinske opreme i zaštitne opreme za sve zdravstvene radnike i za stanovništvo. To se nije prekidalo od pojave prvih obolelih. Država je reagovala odmah i mi smo u svakom momentu osećali tu ogromnu podršku države", kazao je direktor bolnice u Pasjanu Zoran Perić.

On je dodao da su Zdravstveni centar Gnjilane i svi zdravstveni radnici veoma brzo dobili kompletnu zaštitnu opremu lekove i kompletan medicinski materijal za pružanje pomoći stanovništvu Kosovskog pomoravlja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bojović: Nastavićemo da ulažemo u sve sredine na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2020, 13:56

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović najavio je danas da će Srbija nastaviti da investira u sve sredine na Kosovu i Metohiji, kako one u ruralnim krajevima, tako i u urbanim, poput Kosovske Kamenice...On je to rekao prilikom obilaska Kosovske Kamenice gde bi za dva meseca...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.