Kozarev: Povratnici su heroji

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Avg.2015, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kozarev: Povratnici su heroji

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev izjavio je danas u Osojanu, u opštini Istok, da su povratnici heroji koji su uspeli podignu svoju zajednicu iz pepela.

Kozarev je u Osojanu prisustvovao godišnjici obeležavanja prvog povratka raseljenih i izbeglika Srba u to metohijsko selo ističući da su povratnici heroji koji su uspeli da nakon povratka pre tačno 14 godina podignu svoju zajednicu iz pepela.

"Ne govorimo samo o opstanku i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ostanku nego i o napretku. Tu je nova crkva, parohijski dom, tu su prateći infastrukturni objekti za život zajednice, ali ni to nije ono čime mi možemo da se zadovoljimo", rekao je Kozarev.

On je dodao da život Srba povratnika na Kosovu i Metohiji treba da bude iz dana u dan bolji i da svakodnevno rade u tom pravcu i istakao da svi treba da rade na poboljšanju uslova za život - Vlada Srbije, Kancelarija za KiM, pokrajinska ministarstva...

"Moramo da uložimo zajedno napore da ovo bude dobar primer na kojem se neće stati", poručio je on i ocenio da povratak treba da se intenzivira.

Kozarev je dodao da u narednim godinama treba za što više građana, koji nisu u tako dobroj situaciji u sredinama u kojima su se trenutno zatekli, stvoriti uslove da sve vrate na svoje i da žive dostojanstveno i bolje, formiraju porodice i izgrade zajednicu koja će počivati na mladima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Jevtić: Ispunićemo cilj-vratiti oko 700 raseljenih ove godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Avg.2015

Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić izjavio je danas u Osojanu, u opštini Istok, da će do kraja godine biti ispunjen zacrtani cilj o povratku oko 700 raseljenih lica na Kosovo i Metohiju..."Sve kuće koje smo izgradili u poslednje 2,5 godine su pune, to su kuće u kojima...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.