Koštunica: Srbiji preko potrebno nacionalno jedinstvo

Izvor: S media, 28.Jun.2011, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Srbiji preko potrebno nacionalno jedinstvo

Srbiji sada "preko potrebno da ponovo uspostavi nacionalno jedinstvo", izjavio predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenio je da je Srbiji sada "preko potrebno da ponovo uspostavi nacionalno jedinstvo", a da Vidovdan "najbolje svedoči da se jedinstvo naroda može izgraditi samo na osnovu trajnih nacionalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vrednosti".

"Mi smo vidovdansku ideju neprolazne pravde pretočili i uneli u prembulu Ustava, kada smo zapisali jednostavne, ali istinite reči da je Kosovo neotuđivi deo Srbije.

I Republika Srpska ima posebne razloge da slavi Vidovdan, jer je u svesti srpskog naroda i u našoj kulturi snažno urezana vidovdanska etika Gavrila Principa", naveo je Koštunica u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Patrijarh: Učinimo sve da Kosovo i Metohija ostane srpsko

Danas je Vidovdan

Tadić: Ne menjamo stav o Kosovu

Predsednik D S S je istakao da Srbija i Srbi nisu država i narod "nastali od juče" pa da svakoga dana moraju da slušaju kako im "dele lekcije, zadaju nove zadatke i uslove".

"Ako ne pokažemo samopoštovanje naroda i države, koji preko vidovdanskog zaveta već vekovima zna šta je pravda, zašto bi nas onda poštovale države koje su zaista i nastale koliko juče. Srbija je davno naučila da sve ima alternativu osim večnih i neprolaznih istina koje je naš narod pre mnogo vekova primio", naveo je

Koštunica.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.