KOŠTUNICA: OČUVATI JASNU IDEJU PRIPADNOSTI SRBIJI

Izvor: Kurir, 19.Okt.2011, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOŠTUNICA: OČUVATI JASNU IDEJU PRIPADNOSTI SRBIJI

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije (DS S) Vojislav Koštunica ocenio je danas da je posebno važno da srpski narod na Kosovu sačuva jasnu ideju da pripada državi Srbiji i da su kosovski Srbi građani Srbije.

"Propaganda da je Kosovo davno izgubljeno pre svega ima za cilj da se srpski narod na Kosovu izruči i priveže za lažnu državu Kosovo. Zato je od najvećeg značaja da Srbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mirnim sredstvima brane svoje pravo da pripadaju državi Srbiji i to im pravo niko ne može oduzeti, jer je ono zagarantovano Ustavom Srbije, Rezolucijom 1244 i Poveljom UN", navodi se u izjavi Koštunice.

Lider DS S je ocenio da je jedna od osnovih strategija zapadnih sila za Kosovo da se "srpskom narodu neprestano potura kukavičje jaje kako je Kosovo davno izgubljeno".

"Pravo pitanje je zašto se Brisel i Vašington toliko upiru i pritiskaju Srbiju za nešto što je davno izgubljeno. Da je Kosovo već izgubljeno ne bi zapadne sile ni jedan trenutak potrošile na ucenjivanje Srbije da se odrekne svoje teritorije", izjavio je Koštunica.

Dodao je da NATO, "isto tako ne bi danas izdavao ultimatume Srbima koji neodoljivo podsećaju na okupacione proglase".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koštunica: Srbi sa KiM su građani Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 19.Okt.2011

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DS S) Vojislav Koštunica ocenio je danas da je posebno važno da srpski narod na Kosovu sačuva jasnu ideju da pripada državi Srbiji i da su kosovski Srbi građani Srbije..."Propaganda da je Kosovo davno izgubljeno pre svega ima za cilj da se srpski narod na Kosovu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.