Koštunica: Izgubićemo Kosovo, Vojvodinu i Rašku oblast zbog EU

Izvor: Vesti-online.com, 10.Mar.2014, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Izgubićemo Kosovo, Vojvodinu i Rašku oblast zbog EU

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je večeras u Novom Sadu da će Srbija, ako bude nastavila put ka EU izgubiti Kosovo, Vojvodinu i Rašku oblast.

Ne u EU i politička neutralnost: Vojislav Koštunica, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << DSS-a

 

"Izvesno je da ćemo na putu ka EU ubiti naš identitet i deo po deo Srbije", rekao je Koštunica i dodao da će na tom putu Srbija "gubiti Kosovo i Metohiju, Vojvodinu i Rašku oblast". Koštunica je na predizbornoj konvenciji u Master centru Novosadskog sajma rekao da će D S S izaći na izbore sa "srpskom politikom", jer

je "narodu dosta politike koja nije srpska".

 

"Politika EU prema Srbiji je dezintegracija Srbije, jer je EU podređena NATO savezu. Da li Srbija treba da uđe u NATO i da zaboravi ko ju je bombardovao 1999. godine", naveo je Koštunica.

 

Ocenio je da su predstojeći izbori "pravi mali referendum" na kojem građani Srbije treba da pokažu da ne žele u EU.

 

Potpredsednik D S S Nenad Popović poručio je da će Srbija uvek sarađivati sa EU ali nikada neće biti članica te zajednice. On je rekao da je Srbija uvela sankcije Belorusiji i ocenio da će se od nje uskoro tražiti i uvođenje sankcija Rusiji.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.