Koštunica: Bojkotovati izbore 3. novembra na KiM

Izvor: Studio B, 29.Sep.2013, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Bojkotovati izbore 3. novembra na KiM

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica pozvao je Srbe da ne izađu na lažne izbore na Kosovu i Metohiji, koji su zakazani za 3. novembar, jer je neizlazak na ove izbore od sudbonosnog značaja za srpski narod i Srbiju.

"Izlazak na ove izbore suštinski bi značio priznavanje lažne države Kosovo, kao što neizlazak znači da je narod odlučio da pripada svojoj Srbiji", rekao je Koštunica na >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << protestnom skupu protiv lažnih izbora na Kosovu i Metohiji koji je održan u beogadskom Centru Sava. 

Na skupu koji je organizovao Odbor za odbranu Kosova i Metohije, DŠ Koštunica je rekao da lažni lokalni izbori koje je raspisala lažna predsednica, na osnovu lažnih zakona lažne države Kosovo, predstavljaju odsudni ako ne i završni čin u pokušaju da se otme Kosovo od Srbije. 

"Glavni saučesnik i pomagač Briselu i Prištini u organizovanju ovih lažnih izbora jeste, na žalost, sadašnja vlast u Beogradu. Zato odgovor srpskog naroda na Kosovu i Metohiji treba da bude jednodušan, a on glasi da Srbin ne izlazi na antisrpske izbore", istakao je on. "Potrebno je da imamo svest", kako je rekao Koštunica, "da su to izbori kojima separatisti hoće da zaokruže svoju nezavisnost, da to nisu srpski nego separatistički izbori, da je u temeljima tih izbora bombardovanje Srbije, nasilje, nepravo i sila". 

On je rekao da srpski narod na Kosovu odlučuje da li pripada državi Srbiji ili dobrovoljno odlučuje da se potčini lažnoj državi Kosovo. Koštunica je pozvao srpski narod na Kosovu i Metohiji da odlučno i jedinstveno pokažu da su građani Srbije, da za njih ne postoji separatistički izbori, da će oni izaći na izbore koje raspiše Skupština Srbija. 

"Moramo znati da narod koji bi pristao da pogazi svoj Ustav, svoje zakone, koji bi se odrekao svoje države i izašao na separatističke izbore, podriva i ukida svoju budućnost i raskida jedinu pravu vezu koja ga drži u zajednici sa sopstvenom maticom", istakao je Koštunica. 

On je rekao da neizlaskom na lažne izbore srpski narod na Kosovu i Metohiji sadašnjoj, ali i svakoj budućoj vlasti šalje jasnu i odlučnu poruku koja glasi:  "Uzaludno ste se odrekli svoga naroda jer se mi ne odričemo i nikada se nećemo odreći svoje Srbije". 

Koštunica je rekao da je za njega pitanje Kosovo starije od svake dnevne politike, od pitanja vlasti i opozicije, i od bilo koje vrste političke koristi i da, kao i svaki građanin svojim očima vidi da su zapadne sile naumile da nam otmu Kosovu i da ne biraju sredstva da taj cilj postignu. 

"Treba pokazati čvrstu volju i patriotizam i reći ne izborima kojima se ruši Srbija. Na vama, na srpskom narodu na Kosovu i Metohiji je teško i istorijsko breme da budete poslednji bedem odbrane Srbije", istakao je on. On je poručio Srbima na Kosovu da će oči cele Srbije i celog srpskog naroda biti uprte u njih, jer ne brane samo sebe i svoje pravo da pripadaju Srbiji, nego brane i samu Srbiju od pretećeg samouništenja. 

Predsednik Odbora za odbranu Kosova i Metohije DSS Slobodan Samardžić rekao je da su ovi izbori najveća izborna manipulacija u istoriji moderne Srbije. On je rekao da je samo svoja Srbija evropska Srbija i da je samo tuđa Srbija evrounijatska Srbija, navodeći da oni koji mogu preko manipulacije i nasilja da sprovode izbore na Kosovu da će učiniti to sutra i u Srbiji. "Poruka ovog skupa je ne damo Kosovo, ne damo Srbiju, ne damo srpsku istoriju, našu demokratiju, našu pravnu državu i nećemo je nikada dati", rekao je Samardžić. 

Akademik Matija Bećković rekao je da Srbe na Kosovu ucenjuju da je bez izlaska na izbore ugrožena njihova budućnost i istakao da su ovo prvi izbori u dosadašnjoj istoriji na koje jedna država primorava sopstvene građane da izađu na izbore tuđe države koju ona sama ne priznaje. "Primoravaju ih da dobrovoljno uđu u žicu kako bi bili slobodniji, da se zarobe kako bi bili bezbedniji, da se odreknu svoje zemlje kako bi ih lakše branila u tuđoj", istakao je Bećković.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koštunica: Bojkotovati lažne izbore

Izvor: Politika, 29.Sep.2013

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica pozvao je Srbe da ne izađu na lažne izbore na Kosovu i Metohiji, koji su zakazani za 3. novembar, jer je neizlazak na ove izbore od sudbonosnog značaja za srpski narod i Srbiju...„Izlazak na ove izbore suštinski bi značio priznavanje...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.