Kosovu izručen glavni osumnjičeni za masakr u Maloj Kruši

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Maj.2019, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovu izručen glavni osumnjičeni za masakr u Maloj Kruši

Mađarska je danas Kosovu izručila glavnog osumnjičenog za ratne zločine nad civilnim stanovništvom i masakr u Maloj Kruši, u opštini Orahovac, javljaju prištinski mediji. Do izručenja je došlo na zahtev Ministarstva pravde Kosova i lično ministra Abeljarda Tahirija koji je pružio garancije da će se izručenom, koga identifikuju sa M.P, biti obezbeđeni svi uslovi za pravično suđenje.

Ovo je prvi put da je neka država izručila neku osobu na zahtev kosovskih vlasti. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Do prošle godine to je bila obaveza i ovlaščenje misije EULEKS.

Zločin u Maloj Kruši se dogodio 26. marta 1999. godine i tom prilikom je ubijeno 113 osoba među njima i nekoliko dece. Stanovnici ovog sela optužuju svoje sugrađane Srbe, više od 50 njih, da su učestvovali u masakru.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovu izručen osumnjičeni za masakr u Maloj Kruši

Izvor: Mondo, 17.Maj.2019

Mađarska je danas Kosovu izručila glavnog osumnjičenog za ratne zločine nad civilnim stanovništvom i masakr u Maloj Kruši, u opštini Orahovac, javljaju prištinski mediji...Foto: MONDO/Mario Milojević..Izručenje se dogodilo na zahtev Ministarstva pravde Kosova i lično ministra Abeljarda Tahirija...

Nastavak na Mondo...

Kosovu izručen glavni osumnjičeni za masakr u Maloj Kruši

Izvor: B92, 17.Maj.2019

Priština -- Mađarska je Kosovu izručila glavnog osumnjičenog za ratne zločine nad civilnim stanovništvom i masakr u Maloj Kruši, u opštini Orahovac...Do izručenja je došlo na zahtev Ministarstva pravde Kosova i lično ministra Abeljarda Tahirija koji je pružio garancije da će se izručenom,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.