Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu prete zarazne bolesti

Izvor: Glas javnosti, 11.Jul.2012, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu prete zarazne bolesti

KOSOVSKA MITROVICA - Građani Kosovske Mitrovice, Zvečana i sela na području ove dve opštine suočavaju se sa nestašicom vode, a u Zvečanu je zbog toga pre desetak dana proglašeno stanje vanredne situacije.

U Kosovskoj Mitrovici, u takozvanim kritičnim zonama, cisterne sa tehničkom vodom tokom dana distribuiraju vodu građanima.

Direktor JP "Vodovod Ibar" Vladimir Rakić izjavio je da su zbog smanjenog dotoka vode iz južnog dela Kosovske Mitrovice i njene nenamenske >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << potrošnje na snazi restrikcije postojećih količina vode.

Rakić je kazao da "Vodovod Ibar" raspolaže sa 70 odsto manjim kiličinama vode od potrebne dodajući da je situacija sa vodosnabdevanjem u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu veoma teška.

On je dodao da se za sada ne očekuje poboljšanje vodosnabdevanja i ponovio da je problem nestašice vode izazvan smanjenim dotokom vode iz južnog dela Mitrovice i nenamenskom potrošnjom.

Rakić je upozorio da loša situacija sa vodosnabdevanjem može da dovede do izazivanja epidemije zaraznih bolesti s obzirom na visoke temperature.

Potpredsednik opštine Zvečan Miodrag Acić izjavio je da građani u ovoj opštini najviše dva sata dnevno imaju vodu i da vodosnabdevanje ove opštine nikada nije bilo teže.

Cisterne JKP Zvečan snabdevaju građane u ovoj opštini pijaćom vodom.

Iz regionalnog vodovoda u južnom delu Kosovske Mitrovice saopštili su da se redukcije vode sprovode i u opštinama južno od Ibra navodeći da je najveći problem nenamenska potrošnja tokom letnjih meseci.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu prete zarazne bolesti

Izvor: Kurir, 11.Jul.2012

Za sada se ne očekuje poboljšanje vodosnabdevanja, rekao direktor JP "Vodovod Ibar" Vladimir Rakić i istakao da je problem nestašice vode izazvan smanjenim dotokom vode iz južnog dela Mitrovice i nenamenskom potrošnjom..KOSOVSKA MITROVICA - Građani Kosovske Mitrovice, Zvečana i sela na području...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.