Kosovsko tužilaštvo pokrenulo istragu, Brovina žali zbog fotografije

Izvor: RTS, 17.Maj.2019, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovsko tužilaštvo pokrenulo istragu, Brovina žali zbog fotografije

Poslanica Demokratske partije Kosova Fljora Brovina saslušana je u specijalnom kosovskom tužilaštvu vezi sa fotografijom koju je pokazala u parlamentu, tvrdeći da su dokaz navodnog silovanja pripadnika srpskih snaga jedne Albanke tokom proteklih sukoba na KiM.
Brovina je u skupštini rekla da je ta žena kosovska Albanka i da su je silovale srpske snage, ali su onlajn mediji odmah posumnjali u autentičnost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fotografije koju je poslanica PDK pokazala, navodeći da je snimljena sa pornografskog sajta i lako dostupna na internetu.

Tvrdnje medija Brovina je negirala, tvrdeći da čak zna i identitet žene na fotografiji.
Međutim, posle saslušanja u tužilaštvu Brovina je rekla da nije proverila autentičnost  fotografije navodnog silovanja, dodavši da žali zbog toga.
Na pitanje da li je spremna da podnese ostavku na mesto poslanika, Brovina je istakla da "stoji na raspolaganju".
"Na raspolaganju sam u vezi sa svime što se dešava na Kosovu. U odnosu na slobodu i istinu o tragediji na Kosovu, ja sam beznačajna", navela je Brovina.
Dodala je da nije ugozila ničiji privatnost, jer, kako tvrdi, nije govorila o imenima. 
Predsednik Skupštine Kosova i lider Demokratske partije Kosova (PDK) Kadri Veselji izjavio je ranije povodom fotografije da ako se manipuliše sa nečim u parlamentu, to lako može bezbednosnim mehanizmima da utvrdi Kosovska obaveštajna agencija.
Veselji je pozvao poslanike da ostanu usredsređeni na inicijativu za uspostavljanje međunarodnog tribunala za zločine Srba na Kosovu, preneli su kosovski mediji.
"Nisam u poziciji da govorim o nečemu o čemu nisam bio obavešten i da pretpostavljam da li je istina ili nije. Ali, jedna stvar je istinita i to nas drži živim i snažnim da tome ne okrenemo leđa. Srbija je počinila genocid. Srbija je počinila silovanja. Srbija je počinila ubistva ", rekao je Veselji u kosovskoj Skupštini.

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet naveo je na Tviteru da žrtve nasilja treba da se tretiraju sa poštovanjem. Kosovski lideri treba da pomognu žrtvama, a ne da ih koriste u političke svrhe, poručio je Kosnet.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.