Kosovsko ministarstvo potpisalo sporazum o ekstradiciji sa SAD

Izvor: RTS, 13.Jun.2019, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovsko ministarstvo potpisalo sporazum o ekstradiciji sa SAD

Kosovski ministar pravosuđa Abelard Tahiri i zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer potpisali su u Prištini Protokol o ratifikaciji Sporazuma o ekstradiciji, navodi se u saopštenju ministarstva.
Tahiri je rekao da ovaj čin označava "istorijski momenat za bilateralne odnose dveju zemalja u oblasti pravosudne saradnje".
"Sporazum odražava novu realnost na Balkanu", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tahiri, a prema njegovim rečima, sporazum dalje "jača vladavinu prava i subjektivitet Kosova".
Palmer je ranije za Radio Slobodna Evropa rekao da Sjedinjene Države podržavaju dijalog između Beograda i Prištine, uz pomoć Evropske unije.
Pozivajući se na inicijativu nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona, Palmer je rekao da veruje da je ta inicijativa podrška dijalogu u Briselu.
"Razumemo sastanke u Berlinu i Parizu koji su osmišljeni da podrže sveobuhvatni dijalog za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije, uz pomoć Evropske unije", naglasio je on.
Palmer je takođe rekao da očekuje da zvanična Priština obustavi carinsku tarifu na uvoz srpske robe, kako bi se dijalog nastavio što je pre moguće, dodajući da Priština ima funadametalnu podršku SAD ali da u toj zemlji nisu spremni na bilo kakav dogovor.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.