Kosovskim Srbima produžen pritvor

Izvor: RTS, 19.Apr.2012, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovskim Srbima produžen pritvor

Gnjilanski okružni sud produžio kućni pritvor trojici Srba koji su uhapšeni krajem marta pod optužbom da podrivaju ustavni poredak Kosova. Advokati uhapšenih uložili žalbu kosovskom Vrhovnom sudu.

Trojici Srba iz opštine Kosovska Vitina, koje je policija uhapsila krajem marta na administrativnom prelazu Bela zemlja pod optužbom da podrivaju ustavni poredak Kosova, produžen je kućni pritvor na 60 dana.

Advokat Musa Mustafa izjavio je Tanjugu da je Okružni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sud u Gnjilanu produžio kućni pritvor na 60 dana Srećku Spasiću, predsedniku opštine Kosovska Vitina i opštinskim službenicima Ivici Nojkiću i Aleksandru Stojiljkoviću.

Mustafa je dodao da su branioci Srba na ovu odluku suda u Gnjilanu uložili žalbu kosovskom Vrhovnom sudu. Pritvor nije produžen Svetozaru Naskoviću, radniku policijske uprave u Vranju, rekao je Mustafa.

Odlukom Opštinskog suda u Kosovskoj Kamenici Spasić, Nojkić i Stojiljković u kućnom pritvoru su od 29. marta nakon što ih je dva dana ranije kosovska policija uhapsila na administrativnom prelazu Bela zemlja.

Oni su osumnjičeni za kršenje ustavnog poretka Kosova, jer je policija u njihovom automobilu pronašla izborni materijal, odnosno birački spisak.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.