Kosovski separatisti opet nisu usvojili tzv. zakon o zaštiti vrednosti njihovih terorističkih jedinica

Izvor: KMnovine.com, 23.Sep.2020, 18:51

Kosovski separatisti opet nisu usvojili tzv. ''zakon'' o zaštiti ''vrednosti'' njihovih terorističkih jedinica

 Kvazi-poslanici tzv. "skupštine" albanskih separatista ni danas nisu izglasali  "zakon o zaštiti ratnih vrednosti" terorističke UĆK zbog nedostatka kvoruma.




U glasanju je učestvovalo 40 kvazi-poslanika, a kako je rekla predsedaajuća separatističke "skupštine" Vljosa Osmani ta tačka biće uvrštena u dnevni red naredne sednice, prenosi portali na albanskom jeziku.

Ovaj "zakon" ilegalnih vlasti separatista nije izglasan ni na sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << održanoj 13. avgusta, iz istog razloga.

Njega je predložila Demokratska partija Kosova i u njemu se, između ostalog predviđa da "u slučaju hapšenja ili pritvora veterana UĆK, na osnovu međunarodnih naloga za hapšenje, koje je izdala Srbija, iz političkih motiva, (ilegalna) tzv. vlada Republike Kosova preduzima potrebne mere za zaštitu veterana", pri tom misleći na pripadnike terorističkih formacija etničkih Albanaca koji su počinili brojne i gnusne zločine nad Srbima i svima ostalima koji su bili lojalni građani Srbije.

Šiptarski separatisti planiraju da se odredi i "institucionalna i građanska obaveza za zaštitu vrednosti borbe UĆK", a kako se navodi, ko ne bude poštovao odredbe, biće krivično gonjen.

"Zakon" je izazvao brojne reakcije zbog sumnji da može da stvori mogućnosti zastrašivanja potencijalnih svedoka u suđenjima bivšim pripadnicima terorističke UĆK kao što se i do sada dešavalo pa je samo u slučaju Ramuša Haradinaja ubijeno najviše svedoka, gotovo do poslednjeg. Takođe ilegalni predstavnici stranih, takozvani "ambasadori" su ocenili da bi on mogao da ugrozi slobodu govora.
Mediji u Srbiji o ovome javljaju kao o "spornom zakonu" prenebregavajući činjenicu da je svaki zakon koji donese ili usvoji ilegalna skupština šiptarskih separatista - sporan. Možda će se jednom braniti na Sudu da su "samo radili svoj posao" ali će svakako morati da odgovaraju zbog urušavanja državnog integriteta i suvereniteta i biti sankcionisani u skladu sa svojom krivicom.



PROČITAJTE JOŠ: Zoran Vlašković: Eksluzivno - Potpuna istina o albanskim terorističkim organizacijama na KiM! "Poduži je istorijat i zločinački bilans terorističkih napada ANA u Makedoniji, na jugu Srbije i na Kosovu" - Američki predsednik Džordž Buš je 2001. godine ''OVK'', a šef UNMIK- a na KiM Mihail Štajner je 2003. godine ANU (ONA) proglasili terorističkim organizacijama. - Kosovo bara albanskih terorista za koje ambasadori u Prištini ćute, znači podržavaju ih!


PROČITAJTE JOŠ: 
Zoran Vlašković: Kad teroristi postaju vojska!?Od 2.500 aktivnih članova u tzv. Kosovskim bezbedonosnim snagama pripadnici devet manjina odnosno nealbanaca 187 njih je u KBS, među kojima je i 45 Srba što je bruka. Takozvane Kosovske bezbednosne snage su oružane snage na Kosovu i Metohiji i nalaze se pod kontrolom i komandom KFOR-a i samoproglašene „Republike Kosovo".

PROČITAJTE JOŠ: Država ispravila nepravdu prema Muharemu Ibraju Albancu sa Kosova kojem su teroristi OVK likvidirali šest članova porodice, konačno priznato pravo na mesečnu novčanu nadoknadu od 15.000 dinara za ubijenog sina. Niš - Sa osmehom na licu, držeći u rukama obimnu dokumentaciju, juče je u dopisništvo „Politike" u Nišu došao Muharem Ibraj, Albanac sa Kosova, koji je juna 1999.


KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.