Kosovski policajci tukli Srbe štiteći u Štrpcu mini-centralu Vučćevog kuma? (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 04.Maj.2019, 03:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski policajci tukli Srbe štiteći u Štrpcu mini-centralu Vučćevog kuma? (VIDEO)

Tokom mirnog protesta na mestu zvanom Obereke, koje su pod kontrolom držali takozvani "kosovski policajci" i jedinice zloglasne ROSU jedinice, više Srba je povređeno i maltretirano.


   
"Prolili ste srpsku krv" uzviknuo je mladić držeći povređenog Srbina u rukama!    






Pripadnici specijalne takozvane "policije Kosova" i „ROSU“ upotrebili su danas silu protiv civila, meštana >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << opštine Štrpce. Kako bi zaštitili ovu mini-HE, pripadnici šiptarskih snaga su upotrebili suzavac i palicama tukli meštane koji su pokušali da mirnim protestom zaštite svoje reke. Ovo se dogodilo kada su meštani pokušali da zaustave bager za izgradnju mini-hidroelektrane, kada je krenuo ka mestu Obereke.

Nakon dvomesečnog protesta za odbranu reka Šar planine, kada su meštani uspeli da izdejstvuju sklanjanje bagera, danas je uz pratnju specijalnih jedinica ponovo počelo kopanje javlja IN4S.

Kako piše "Politikon" na osnovu dojave anonimnog svedoka sa lica mesta, potpisan kao "Glasnik Metohije", incidenti u Štrpcu nastali su zbog izgradnje mini-hidroelektrane čiji je vlasnik Nikola Petrović, kum Aleksandra Vučića.


POGLEDAJTE VIDEO:


Među vlasnicima malih hidroelektrana su brojne javne ličnosti i to ne samo iz poslovnih krugova, već i iz politike i sporta. Možda i najzanimljivije među tim imenima je ono Nikole Petrovića, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a inače bivšeg direktora Elektromreže Srbije i kadra Srpske napredne stranke, piše ovaj portal.

Prema podacima Bisnodea, poslovne baze podataka, Petrović je vlasnik kompanije Eko Vlasina, koja poseduje dve hidroelektrane. Prva je „Prodanča“ instalisane snage od 175 kilovata a druga je Đorđina snage 320 kilovata. Petrović je i direktor firme Eco Energo Group (EEG), u kojoj ima suvlasnički udeo od 41,75 odsto preko svoje firme Eko Vlasina. Prema medijskim izveštajima, od 2013. do 2016. na osnovu propisanih fid-in tarifa kompanijama koje su povezane sa Petrovićem isplaćeno je više od 7,2 miliona evra.

U vlasništvu EEG se nalaze hidroelektrane Tegošnica instalisane snage 640 kilovati, Livađe 450 kilovati, Gornje Gare 1.993 kilovata, Gornje Gare 2.993 kilovata, Donje Gare 1.990 kilovata, Donje Gare 2.990 kilovata i Donje Gare 3.500 kilovata. Partner Petroviću u EEG-u je Dragan Klisura, koji je i suvlasnik male hidroelektrane „Jabukovik“ snage 1.885 kilovata. Petrović i u toj hidroelektrani ima udeo od 24,35 odsto.

Drugi partner je Nenad Kovač, vlasnik Tehnomanije i Rominga, koji ima 45 odsto vlasništva u EEG-u. Petrović, Kovač i Klisura često zajednički nastupaju u raznim firmama.

POGLEDAJTE VIDEO:




Za ponedeljak ujutru je zakazan sastanak meštana sa predstavnicima takozvane "kosovske policije", lokalne samouprave pri separatisčkim kvazi-institucijama i u ime investitora – privatnik Albanac.

Ovakvo stanje omogućeno je pre svega nasilnom smenom vlasti kada je aktuelni "gradonačelnik" po sistemu takozvane "republike Kosovo", Bratislav Nikolić⇗, upao u prostorije opštine po sistemu Republike Srbije, čiji je tada predsednik bio Zvonko Mihajlović.

Uprkos bezakonju koje je počinjeno, Vlada iz Beograda podržala je ovu kriminalnu grupu a pre svega jer su spremni da učestvuju u izdaji Kosova i Metohiji kao i da saučestvuju u mnogim kriminalnim radnjama, rasprodaji srpske imovine i interesa koji im zajednički donose mnogo novca. O svemu tome već je bilo reči u tekstu koji možete pročitati na našem sajtu:

Izdajom do novca i vlasti: Gradonačelnik opštine Štrpce u službi albanskih vlasti i američkih okupatora - KM NovineVisoka politika i rat učinili su da varošica Štrpce na Šar-planini, nadaleko čuveno turističko mesto, dobije status enklave, a stanovništvo da živi u stalnom strahu za svoju bezbednost.



KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
 Izvor: KM novine    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NP ''Otadžbina'': Ako Šiptari ovako prebijaju Srbe sada, šta će biti ako im Vučić da stolicu u UN?

Izvor: KMnovine.com, 04.Maj.2019

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ najoštrije osuđuje brutalno prebijanje Srba i bacanja suzavca na njih u naselju Gotovuša opština Štrpce od strane ROSU policije iz Prištine....    ..    .......Razlog za primenu sile prema mirnim građanima...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.