Kosovski ministar: Ništa se nije radilo, nema dokumentacije iz ranijeg rada na statutu ZSO

Izvor: Beta, 15.Apr.2023, 14:21

Kosovski ministar: Ništa se nije radilo, nema dokumentacije iz ranijeg rada na statutu ZSO

Ministar lokalne samouprave Kosova Aljbert Krasnići (Elbert Krasniqi) izjavio je danas da tim za izradu statuta za formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom (ZSO) nije ništa preduzeo i da je teško obezbediti njegovu dokumentaciju iz proteklog perioda.On je za prištinsku agenciju Kosovapress.com. to obrazložio time što "aktivnosti nisu sprovedene na transparentan način"."Do ovog trenutka, ja, kao ministar, nisam preduzeo ništa u pravcu sastanka ili ugovaranja rada bilo kakvog tima", kratko je izjavio Krasnići.Dodao je da ne može da govori ni o rokovima kada će biti predloga ovog tima, uprkos tome što i poslednji dogovor (Srbije i Kosova) u Ohridu zahteva da se ubrza primena ranijih sporazuma.Kazao je da kao ministar ne učestvuje u tom dijalogu i da zbog toga ne može da govori ni o kakvim rokovima."Ali ono što mogu da podelim sa vama u ovom trenutku je da do sada nije preduzeta nikakva aktivnost", izjavio je Krasnići.Prema sporazumu iz 2013, upravljački tim bi preuzeo odgovornost za predlaganje nacrta statuta ZSO, kojim će se definisati organizaciona struktura, ciljevi, proces donošenja odluka i ovlašćenja.Upravljački tim je formiran 2016. od strane Ministarstva administracije lokalne samouprave Kosova i od tada se malo, ili ništa zvanično ne zna o sastavu tima niti o predlozima ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kosovski ministar: Ništa se nije radilo, nema dokumentacije iz ranijeg rada na statutu ZSO

Izvor: Danas, 15.Apr.2023

Ministar lokalne samouprave Kosova Aljbert Krasnići (Elbert Krasniqi) izjavio je danas da tim za izradu statuta za formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom (ZSO) nije ništa preduzeo i da je teško obezbediti njegovu dokumentaciju iz proteklog perioda.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.