Kosovski lideri pozvali na masovni izlazak, mirne, fer i demokratske izbore

Izvor: Blic, 22.Okt.2017, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski lideri pozvali na masovni izlazak, mirne, fer i demokratske izbore

Politički lideri i kandidati za gradonačelnika opština na Kosovu pozvali su danas građane da što masovnije izadju na izbore koji treba da budu mirni, fer i demokratski.

Predsednik Kosova Hašim Tači je nakon glasanja u Osnovnoj školi "Faik Konica" pozvao građane Kosova da što masovnije izađu na izbore i glasaju za one koji će ih predstavljati u naredne četiri godine.

"Ovo je dobar početak današnjeg dana, nadam se i verujem da će svi politički mehanizmi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << civilno društvo, mediji, CIK, domaći i međunarodni posmatrači biti na nivou odgovornosti i da se ovaj značajan proces, test za demokratiju na Kosovu uspešno okonča - kazao je Tači.

Premijer Kosova i lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je pozivajući građane da izađu i glasaju na lokalnim izborima rekao da Kosovo očekuje mnogo posla.

- Samo radom možemo da idemo ka opštem napretku i to zahteva aktivnu ulogu građana i njihov glas - kazao je Haradinaj.

Slične poruke su poslali i lideri Demokratske partije Kosova Kadri veselji, Demokratskog saveza kosova Isa Mustafa, pokreta Samoopredeljenje Visar Imeri i lideri drugih stranaka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.