Kosovski istoričari traže da Srpska lista bude proglašena terorističkom organizacijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2019, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kosovski istoričari" traže da Srpska lista bude proglašena terorističkom organizacijom

Ogranak kosovskih istoričara "Ali Hadri" iz Dečana traži od pravosudnih organa u Prištini da Srpska lista bude proglašena terorističkom organizacijom.

U saopštenju za javnost tog ogranka se kaže da su sa "velikom zabrinutošću primila vest da su 26 zvaničnika Centralne izborne komisije otrovani nakon kontakta sa kovertama koje su povezane sa Republikom Srbijom", prenosi prištinski Ljajmi.

Ovaj ogranak istoričara navodi da osuđuje ovaj, kako tvrde, "varvarski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čin Srba i smatra da trovanje koverti pokazuje koliko su Srbi napredovali u idejama prema Albancima i državi Kosovo".

Podružnica LHK "Ali Hadri" u Dečanima, traži od kosovskih pravosudnih organa da istraže ovaj slučaj i iznesu detalje u javnost.

Takođe, zahtevaju da prištinske institucije što pre pokrenu postupke za proglašavanje Srpske liste "protivustavnom i terorističkom".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grupa istoričara s KiM bi da proglasi Srpsku listu terorističkom organizacijom

Izvor: B92, 14.Okt.2019

Ogranak kosovskih istoričara "Ali Hadri" iz Dečana traži od pravosudnih organa u Prištini da Srpska lista bude proglašena terorističkom organizacijom...U saopštenju za javnost tog ogranka se kaže da su sa "velikom zabrinutošću primila vest da su 26 zvaničnika Centralne izborne komisije otrovani...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.