Kosovski hakeri napali meteorologe SAD

Izvor: Mondo, 19.Okt.2012, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski hakeri napali meteorologe SAD

Računarska mreža američke Nacionalne meteorološke službe bio je meta hakera, a odgovornost za napad je preuzela kosovska Bezbednosna hakerska grupa.

"Hakerska grupa je navela da je izvela napad u znak protesta zbog američke politike prema muslimanskim zemljama", naveo je na sajtu kompanije za sajber bezbednost "Akunetiksa" predstavnik te privatne kompanije za bezbednost Hrisostomos Danijel.

"Napad je, takođe, bio odmazda zbog hakerskih napada na nuklearna postrojenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u muslimanskim zemljama", kazao je Danijel i dodao da je jedan član te grupe rekao da su Amerikanci hakovali muslimanske nuklearne pogone uz pomoć "malvera" i da je grupa "morala da uzvrati".

Pol Roberts, koji piše za blog "Sofos nejkid sekjuriti", rekao je da se zna vrlo malo o grupi koja je preuzela odgovornost za napad, prenela je Agencija Frans pres.

"Oni, međutim, tvrde da je hakovanje meteorološkog vebsajta samo jedan od brojnih napada koji su izveli na sajtove američke vlade", kazao je Roberts.

Meteorološka služba još se nije oglasila povodom navodnog hakerskog napada.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Grupa s Kosova hakovala američku službu

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Okt.2012

Kosovska Bezbednosna hakerska grupa preuzela je odgovornost za napad na računarsku mrežu američke Nacionalne meteorološke službe.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.