Kosovske vlasti upozorile gradonačelnika Rakića: Razrešenje zbog mosta

Izvor: Blic, 26.Jun.2014, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovske vlasti upozorile gradonačelnika Rakića: Razrešenje zbog mosta

Kosovsko Ministarstvo za lokalnu samoupravu pokrenulo je proceduru koja može dovesti do razrešenja gradonačelnika opštine Severna Mitrovica Gorana Rakića nakon njegove odluke da pola mosta na reci Ibar pretvori u "Park MIra", koji sprečava saobraćaj u etnički podeljenom gradu, piše dnevnik "Koha Ditore".

Gradonacelniku Rakiću ministarstvo je uputilo dopis u kome se kaže da je izgradnja barikada na reci Ibar kršenje slobode kretanja, navodi dnevnik.

Na glavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ibarskom mostu u Kosovskoj Mitrovici prošle nedelje je uklonjena barikada i postavljen "Park mira". Na sredini mosta nasuta je zemlja i postavljene su betonske žardinjere sa zelenilom i klupe, čime je most postao prohodan za pešake, ali ne i za saobraćaj.

Barikada koja se nalazila na severnoj strani mosta na Ibru jedna je od najvecih koja je podignuta u ovom delu Kosova tokom 2011. godine, kada su se Srbi postavljanjem barikada i blokadom puteva usprotivili prisustvu kosovskih institucija na severu Kosova.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovske vlasti upozorile Rakića

Izvor: Akter, 26.Jun.2014

Kosovsko Ministarstvo za lokalnu samoupravu pokrenulo je proceduru koja može dovesti do razrešenja gradonačelnika opštine Severna Mitrovica Gorana Rakića

Nastavak na Akter...

Vlada Kosova hoće da smeni Rakića zbog "Parka mira"

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jun.2014

Vlada Kosova počela je procedure koje mogu dovesti do smenjivanja gradonačelnika opštine Severna Mitrovica Gorana Rakića zbog postavljanja barikade na mostu na Ibru, piše prištinski dnevnik Koha ditore. ..Vlada tzv. Kosova hoće da smeni gradonačelnika opštine Severna Mitrovica Gorana Rakića...

Nastavak na Vesti-online.com...

Nisu tačni navodi o proceduri za smenu Rakića

Izvor: Blic, 27.Jun.2014, 08:57

Nisu tačni navodi prištinskog dnevnika "Koha ditore" da je kosovsko ministarstvo za lokalnu samoupravu pokrenulo proceduru koja može dovesti do razrešenja gradonačelnika opštine severna Kosovska Mitrovica Gorana Rakića zbog njegove odluke da pola mosta na reci Ibar pretvori u "Park mIra", rekli...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.