Izvor: RTS, 18.Avg.2020, 15:23

Kosovska vlada: Nastavak radova na putu Dečani–Plav je kršenje Hotijeve odluke

Kosovska vlada je saopštila da je nastavak radova na putu Dečani–Plav u zaštićenoj zoni manastira Visoki Dečani kršenje odluke premijera Avdulaha Hotija da radovi budu obustavljeni.
Hotijev medijski savetnik, Džavit Bećiri, rekao je prištinskim medijima da ako je predsednik Opštine Dečani Baškim Ramosaj odlučio da nastavi radove, onda on ne poštuje odluku vlade.
"Ako kaže da su nastavljeni, onda ne poštuje odluku vlade. Stav premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je iznet u saopštenju, od kojeg nije odstupio ni zarez", rekao je Bećiri.
"Premijer Avdulah Hoti zatražio je da se radovi na putu R-108 obustave, koji u jednom delu ulazi u posebno zaštićeno područje manastira Dečani", navodi se u saopštenju kancelarije Hotija, objavljenom u nedelju.
Predsednik Opštine Dečani Baškim Ramosaj izjavio je da su radovi na putu Dečani–Plav nastavljeni juče i da su u toku, nakon što su obustavljeni tokom vikenda.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hotijev kabinet: Ako su radovi u Dečanima nastavljeni, to je kršenje odluke vlade

Izvor: Blic, 18.Avg.2020

Iz kabineta premijera privremenih kosovskih institucija, Avdulaha Hotija, saopštili su da nemaju saznanja da su nastavljeni radovi kod manastira Visoki Dečani, a njegov savetnik za medije Džavit Bećiri rekao je da ako je to slučaj, reč je o nepoštovanju vladine odluke.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.