Kosovska policija vratila autobus sa 50 vernika u poseti hramovima SPC

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2021, 12:02

Kosovska policija vratila autobus sa 50 vernika u poseti hramovima SPC

Autobus sa 50 vernika iz centralne Srbije koji su krenuli da obeleže Zadušnice i posete hramove Srpske pravoslavne crkve na Kosovu, vraćen je jutros iz Kosovske Mitrovice za Beograd, saopštila je Vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija je navela da su pripadnici kosovske policije prvobitno na Jarinju propustili autobus sa vernicima, ali su oni presretnuti na putu ka Metohiji i vraćeni na administrativni prelaz u centralnu Srbiju.

Njihova poseta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uredno je najavljena preko oficira za vezu, u skladu sa sporazumom i ustaljenom praksom, s obzirom na to da je bilo neophodno da im se, zbog bezbednosti, obezbedi i policijska pratnja, navodi se u saopštenju.

Grupa vernika trebalo je danas da obiđe grobove svojih preminulih, kao i da posete Visoke Dečane, Svete Arhangele u Prizrenu, Zočište i Veliku Hoču, a da u nedelju u Mušutištu prisustvuju sečenju slavskog kolača u hramu koji je srušen jula 1999. godine

Direktor Kancelarije Petar Petković je naveo da je ovaj slučaj sramota za albanske lidere u Prištini koji diriguju ovakvim zabranama, ali i još jedan pokazatelj međunarodnoj zajednici kakav je odnos Prištine prema Srbima i upitao do kada će međunarodni predstavnici na Kosovu ovo tolerisati.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.