Kosovska policija u pripravnosti: Mogući teroristički napadi?

Izvor: Blic, 14.Apr.2017, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska policija u pripravnosti: Mogući teroristički napadi?

Kosovska policija obezbeđivaće sve crkve na Kosovu 24 časa dnevno tokom uskršnjih praznika. Mediji u Prištini prenose da su bezbednosni organi na Kosovu "uznemireni pretnjama terorističkim napadima".

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Milan Radojević izjavio je da kosovska policija primenjuje poseban operativni plan.

Radojević je juče precizirao da je svim pripadnicima Kosovske policije koji su na godišnjem odmoru naređeno da se vrate na posao i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je svim policajcima radno vreme sa osam produženo na 12 časova.

Policajcima na Kosovu je do daljnjeg, kazao je Radojević, zabranjeno uzimanje godišnjeg odmora.

Radojević nije demantovao, ali ni potvrdio da je razlog za ovakav potez Kosovske policije mogućnost od terorističkih napada na Kosovu, na koje je upozorila američka ambasada u Prištini, kao i mogući protesti pristalica kosovske opozicije zbog vraćanja u skupštinsku proceduru pitanja demarkacije granice Kosova sa Crnom Gorom.

Radojević je za Tanjug kazao da će Kosovska policija posebno tokom uskršnjih praznika biti u pripravnosti naglasivši da su već preduzete određene mere u pravcu dodatnog osiguranja manastira na Kosovu.

Odluku o posebnom operativnom planu doneo je Generalni direktorijat Kosovske policije u Prištini.

Nije prvi put da američka ambasada upozorava svoje građane, a poziv na povećanu opreznost tokom verskih praznika upućen je i prošle godine.

Iz ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Prištini, pred predstojeće praznike, poručili su svojim građanima da "održe visok stepen budnosti i preduzmu odgovarajuće korake da poboljšaju ličnu bezbednost".

Svoje državljane na Kosovu su pozvali i da posebno budu oprezni na velikim proslavama i događajima, nabrajajući objekte koji su u prethodnom periodu bili meta terorista.

"Teroristi u regionu prethodno su napadali lake mete, što uključuje crkve, druge bogomolje, pešačke centre, sportske arene, koncertne hale i javne skupove," upozorili su iz ambasade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.