Kosovska policija privela radnike Pošte Srbije na Bistričkom mostu

Izvor: B92, 26.Apr.2023, 18:41

Kosovska policija privela radnike "Pošte Srbije" na Bistričkom mostu

Specijalna policija zaustavila je i privela na punktu na Bistričkom mostu vozača i dva radnika "Pošte Srbije".

Oni su regularno prevozili novac iz Trezora u Leposaviću ka Kosovskoj Mitrovici, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Vozač i dva radnika "Pošte Srbije" su, zajedno sa novcem namenjenim redovnim finansijskim plaćanjima, sprovedeni ka carinskom terminalu u južnoj Kosovskoj Mitrovici, a sa njima se nalaze i predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kancelarije za KiM na terenu, navodi se u saopštenju.

"Ovaj očajnički potez predstavlja Kurtijevu osvetu Srbima nakon debakla koji je doživeo na izborima i novi je pokušaj podizanja tenzija na severu Kosova i Metohije u režiji Prištine", istakao je Petković.

Reč je, kaže, o nastavku stalnih političkih i administrativnih prepreka koje Priština postavlja, a koje imaju za cilj da otežaju platni promet na severu Kosova i Metohije, iako na to nemaju apsolutno nikakvo pravo.

"Srbi imaju svako legalno, legitimno i zakonsko pravo da koriste svoj novac i to se ne dovodi u pitanje. Sloboda nesmetanog platnog prometa garantovana je dogovorima u Briselu i tek nakon formiranja ZSO, tu nadležnost će preuzeti ZSO", navodi Petković.

O tom opasnom potezu Prištine i Kurtija, dodaje Petković odmah je direktno obavestio Miroslava Lajčaka, kao i Sjedinjene Američke Države i očekuje njihovu diplomatsku akrivnost u cilju smirivanja tenzija koje Priština proizvodi.

Ovaj potez pažljivo je sračunat i pred nastavak Briselskog sporazuma i pokazuje da Kurti ne želi nikakvu normalizaciju odnosa niti formiranje ZSO, zaključio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.