Kosovska policija pokrenula istragu o grafitima u Severnoj Mitrovici

Izvor: B92, 19.Avg.2022, 11:34

Kosovska policija pokrenula istragu o grafitima u Severnoj Mitrovici

Kosovska policija saopštila je da pokrenula istragu u vezi sa grafitima "Ne brinite, tu smo", "Severna brigada" i „Ne brinite, čekamo vas“, koji su juče osvanuli u Severnoj Mitrovici.

Kako je danas saopšteno iz policije, grafite su ispisala nepoznata lica, a predmet je pokrenut kao Izazivanje mržnje i netrpeljivosti, prenosi portal KoSSev.

Novi grafiti osvanuli su na ulicama Severne Mitrovice uoči razgovora u Briselu izmedju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kosovskog premijera Aljbina Kurtija, ali i nakon prekjučerašnjih razgovora Vučića s generalnim sekretarom NATO-a kada je srpski predsednik poručio da na Severu postoji "nova generacija klinaca koji neće da trpe teror", ali i da to "nema više veze ni sa njim, ni sa Jansom Stoltenbergom", objavio je portal.

Kosovske vlasti najavile su da će 1. septembra započeti primenu odluke o preregistraciji na "RKS" tablice, posle jednomesečnog odlaganja iznudjenog nakon intervencije ambasadora SAD, a čemu je prethodilo zaoštravanje situacije na terenu. ; Srpska strana i dalje tvrdi da odluke o uklanjanju registarskih tablica koje izdaje MUP Srbije za kosovske gradove, te uvođenju recipročne mere izdavanja ulazno-izlaznog dokumenta za one koji sa srpskim dokumentima ulaze na Kosovo, neće prihvatiti.

Razgovori na najvišem nivou izmedju Beograda i Prištine održanim juče u Briselu prošli su bez dogovora, ali se nastavljaju do 1. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija istražuje grafite u Severnoj Mitrovici

Izvor: RTS, 19.Avg.2022

Kosovska policija je saopštila da je pokrenula istragu o grafitima koji su se u četvrtak pojavili u delu Severne Mitrovice kao delo, kako je navedeno, "podsticanja mržnje i netrpeljivosti". . U delu Severne Mitrovice juče ujutru su se na više mesta pojavili grafiti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.