Izvor: S media, 09.Jan.2013, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska policija negira da je maltretirala Srbe

Kosovska policija negirala je da je brutalno pretukla jednog od desetorice privedenih Srba sa severa, Darka Vlasaja.

U saopštenju policija izjavu Vlasaja ocenjuje kao neistinitu i tvrdi da njeni pripadnici nisu intervenisali u prištinskom sudu.

Vlasaj je danas optužio pripadnike specijalne jedinice kosovske policije da su ga brutalno pretukli tokom ispitivanja u sudu u Prištini.

"Mene su tukli dok sam bio u toaletu, govorili su mi da to rade >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da ja nikada ne bih imao decu. Stavili su mi lisice na ruke, raširili noge i nemilosrdno udarali. Bilo ih je dvojica, terali su me da se umivam kako bih osvežio lice i zapretili da nikome ne smem da kažem da su me tukli", rekao je Vlasaj.

U saopštenju kosovske policije navodi se da su povodom ovih izjava kontaktirali i organe pravosuđa, odgovorne zvaničnike kako bi dobili informacije o ponašanju policijskih službenika u sudu u Prištini.

U izveštajima, zapisnicima i izjavama koji su potpisle privedene osobe navodi se da su policijski službenici pravilno i profesionalno postupali, kaže se u saopštenju i dodaje da se policija u tom slučaju ponašala u skladu sa principima, procedurama i zakonskim ovlašćenjima i ni na koji način nije vršila nasilje nad pritvorenima, zbog čega su takve izjave označili kao neistinite.

Kosovska policija u saopštenju ističe da se u obavljanju svojih zadataka ponaša

profesionalno i odgovorno i da sve građane pođednako tretira bez obzira na etničku, rasnu, versku ili polnu pripadnost.

(Tanjug)

FOTO: Beta/ ARMI/ EV
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Povezane vesti

KPS: Nismo tukli Srbe

Izvor: Akter, 09.Jan.2013

Kosovska policija služba negirala je da je brutalno pretukla jednog od desetorice privedenih Srba sa severa, Darka Vlasaja

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.