Kosovska carina odbila da ocarini Trepčin koncentrat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2012, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska carina odbila da ocarini Trepčin koncentrat

KOSOVSKA MITROVICA -

Kosovska carina odbila je danas da ocarini olovni koncentrat kombinata "Trepča" koji je trebalo da dođe do stalnog kupca, firme "Trafigura", iz Švajcarske.

Šef kabineta generalnog ditektora "Trepče" Ljubomir Marić rekao je novinarima da je to bio razlog da se 19 natovarenih kamiona, posle tri dana čekanja na terminalu u južnom delu Kosovske Mitrovice, vrati u industrijski krug u Zvečanu.

"Od kososvske carine dobili smo informaciju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je zabranu na otpremu proizvoda Trepče stavila Kosovska privatizaciona agencija iz političkih razloga", rekao je Marić.

Marić je kazao da uprava Trepče neće prihvatiti "političke ucene iz Prištine" i da će preduzeti sve mere da u saradnji s nadležnim ministarstvima Vlade Srbije nađe mogućnosti za dalji rad i opstanak.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.