Kosovska Mitrovica deset dana bez vode

Izvor: S media, 14.Sep.2011, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska Mitrovica deset dana bez vode

Već deset dana stanovnici severnog dela Kosovske Mitrovice i Zvečana nemaju vodu. Vodu dobijaju samo oni koji žive u albanskim delovima grada.

Žitelji severne Kosovske Mitrovice i Zvečana već 10 dana su suočeni sa nestašicom vode za piće.

Slavine su suve veći deo dana i noći, a kada voda stigne iz južnog albanskog dela grada dobiju je oni koji žive na nižim kotama.

U soliterima, iako su ugradjene pumpe koje vodu izbacuju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na više spratove, voda nije došla već četvrti dan.

Barikade ostaju, Kfor se vratio u bazu

Protest studenata i profesora u severnoj Mitrovici

Protestna šetnja zdravstvenih radnika u Mitrovici

Direktor Javnog preduzeća Vodovod Ibar Vladimir Rakić izjavio je za agenciju Beta da nestašica vode predstavlja vid pritiska koji dolazi iz Prišitne i južnog dela grada.

Severni deo Kosovske Mitrovice i Zvečana dobijaju samo 30 odsto potrebne količine vode pa su uvedene rigorozne restrikcije kako bi svako domaćinstvo imalo vodu bar jedan sat dnevno, rekao je Rakić.

On je dodao da kao direktor Vodovoda nije uključen u poslove izgradnje novog regionalnog vodovoda iz koga bi se vodom za piće snabdevali žitelji Zubinog Potoka, Kosovske Mitrovice i Zvečana, za ciju izgradnju su obezbedjena kreditna sredstva.

Početkom osamdesetih sredstvima samodoprinosa izgraden je vodovod u selu Šipolje u južnom delu Kosovske Mitrovice i tada je bilo planirano da se sa 600 litara vode u sekundi snabdevaju samo zitelji Mitrovice i Zvečana.

Predstavnici medjunarodnih mirovnih snaga na Kosovu su nakon 1999. godine vodu dali i susednim opštinama Vučitrn i Srbica koje nisu učestvovale u gradnji vodovoda, i oni sada, s obzirom da su na nižim kotama imaju vodu koju nenamenski troše - polivaju bašte, njive i ulice.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.