Kosovska Mitrovica:Napad na zgradu opštine

Izvor: Mondo, 20.Jan.2013, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska Mitrovica:Napad na zgradu opštine

Nepoznate osobe večeras u 20.40 sati bacile su na zgradu opštine Kosovska Mitrovica dva "molotovljeva koktela", koja su pričinila manju materijalnu štetu na zgradi opštine.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je Tanjugu da se incident dogodio u prisustvu vojnika Kfora, koji su se, nakon što su građani počeli da se okupljaju, povukli sa lica mesta.

Pantić je precizirao da su se četiri vozila Kfora, nakon incidenta, povukla u južni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << deo Mitrovice, navodeći da će zgradu opštine od sutra obezbeđivati pripadnici civilne zaštite.

Pantić, koji je i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, kritikovao je postupak Kfora i naoštrije osudio vinovnike tog incidenta.

Zgrada opštine Kosovska Mitrovica, koja se nalazi u multietničkom naselju Tri solitera, nije prvi put meta napadača. Ranije je na ovu zgradu pucano iz vatrenog oružja, a bila je i kamenovana.

(Tanjug Foto Beta Saša Đorđević)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.