Kosovska Mitrovica: Ekshumacija posmrtnih ostataka nestalih osoba

Izvor: S media, 06.Jun.2011, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska Mitrovica: Ekshumacija posmrtnih ostataka nestalih osoba

U severnom delu Kosovske Mitrovice počela je eshumacija nestalih osoba iz 1999. godine. Eshumirano osam osoba koje su prebačene na Institut za sudsku medicinu kako bi se utvrdio njihov identitet

Predstavnici udruženja nestalih osoba “Glas roditelja”, iz Mitrovice koje okuplja kosovske Albance saopštili su da su u severnom delu Kosovske Mitrovice ekshumirani posmrtni ostaci osam osoba sa spiska nestalih 1999. godine.

Pretučeni Srbi u svojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kući na Kosovu

Troje povređenih u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici

Kako prenose kosovski elektronski mediji na muslimanskom groblju u severnom delu Kosovske Mitrovice ekshumirani su posmrtni ostaci osam osoba koje su prebačene na Institut za sudsku medicinu kako bi se utvrdio njihov identitet.

Predstavnik Udruženja Bajram Čerkini izjavio je da je, zatraženo ispitivanje i iskopavanje na groblju u severnom delu grada.

Na muslimanskom groblju, koje se nalazi u Kosovskoj Mitrovici, zakopana su tela koja se smatraju nestalim 1999, rekao je Čerkini i istakao da u Udruženju sumnjaju da je na ovom groblju zakopano još devet osoba koje su stradale tokom sukoba na Kosovu.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ekshumirani ostaci devet osoba u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Blic, 06.Jun.2011

PRIŠTINA - Eksperti Euleksa za sudsku medicinu ekshumirali su danas na muslimanskom groblju u severnom delu Kosovske Mitrovice ostatke devet osoba za koje se sumnja da su bile žrtve sukoba na Kosovu. .."Još tragamo za ostacima najmanje dva nestala lica na ovoj lokaciji. Nastavićemo da radimo tokom...

Nastavak na Blic...

Ekshumirani ostaci devet žrtava u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Radio 021, 06.Jun.2011

Eksperti Euleksa za sudsku medicinu ekshumirali su danas na muslimanskom groblju u severnom delu Kosovske Mitrovice ostatke devet osoba za koje se sumnja da su bile žrtve sukoba na Kosovu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.