Kosovska Mitrovica: Albanci najavili protest zbog podizanja spomenika knezu Lazaru

Izvor: Blic, 02.Jul.2016, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska Mitrovica: Albanci najavili protest zbog podizanja spomenika knezu Lazaru

Albanci su za sutra najavili protest u južnom delu Kosovske Mitrovice protiv podizanja spomenika knezu Lazaru i izgradnje povratničkog naselja "Sunčana dolina".

Protest će biti održan na glavnom mostu na reci Ibar u 16.00 časova, a organizatori pozivaju da on protekne u miru, prenose elektronski mediji na albanskom jeziku.

Protiv protesta oglasila se vladajuća Demokratska partija Kosova, u kojoj smatraju da ne bi trebalo da se protestuje, jer su organizatori nepoznati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Postavljen spomenik knezu Lazaru u Kosovskoj Mitrovici

Spomenik knezu Lazaru otkriven je na Vidovdan u centru severne Kosovske Mitrovice.

U Zvečanu je 9. juna položen kamen temeljac za izgradnju povratničkog naselja "Sunčana dolina" u Zvečanu, u kome bi trebalo da živi oko 1.500 srpskih povratnika.

Izgradnja naselja je projekat Vlade Srbije i Eparhije raško-prizrenske, a planirana je izgradnja 300 stambenih jedinica i prateći objekti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.