Kosovo zabranilo uvoz proizvoda s natpisom Kosovo i Metohija

Izvor: N1 televizija, 19.Nov.2018, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo zabranilo uvoz proizvoda s natpisom Kosovo i Metohija

Ministar trgovine i industrije Kosova Endrit Šalja doneo je odluku da trgovinska inspekcija ne dozvoli uvoz i prodaju proizvoda koji se na Kosovo uvoze s natpisom "Kosovo i Metohija", "Kosovo Unmik" ili "Kosovo Rezolucija 1244".

Trgovinska inspekcija Ministarstva trgovine i industrije je ustanovila da neki od najvećih kosovskih trgovinskih lanaca prodaju robu s natpisima koji su u suprotnosti sa Ustavom i zakonima Kosova.

Šalja je od Carine Kosova tražio >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da se ne dozvoli uvoz na Kosovo proizvodima koji imaju etikete na kojima su ti natpisi.

Prištinski mediji su u petak javili da su u jednom broju trgovinski centara na Kosovu pronašli prehrambene i druge proizvode na kojima su umesto Kosova kao zemlje uvoza robe mogu bile etikete "Kosovo i Metohija", "Kosovo Unmik" ili "Kosovo Rezolucija 1244".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo zabranilo uvoz i prodaju proizvoda s oznakom KiM

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Nov.2018

Ministar trgovine i industrije Kosova Endrit Šalja u ponedeljak je doneo odluku da trgovinska inspekcija ne dozvoli uvoz i prodaju proizvoda koji se na Kosovo uvoze s natpisom "Kosovo i Metohija", "Kosovo Unmik" ili "Kosovo Rezolucija 1244". Trgovinska inspekcija Ministarstva trgovine i industrije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.