Kosovo ušlo u dijalog da bi dobilo priznanje od Beograda

Izvor: B92, 08.Jan.2019, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kosovo ušlo u dijalog da bi dobilo priznanje od Beograda"

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji kaže da je Kosovo ušlo u dijalog sa Srbijom kako bi bilo priznato od Beograda i postalo članica Ujedinjenih nacija.

Veselji je na Fejsbuku napisao da odbijanje dijaloga "nije ni alternativa ni rešenje" i ocenio da bi to predstavljalo "favorizovanje Srbije na međunarodnoj sceni".

"Znamo iz prošlosti da kad god je Srbija odbijala dijalog, uvek je izlazila iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << procesa kao gubitnik. Mi ne smemo da ponovimo tu pogrešnu lekciju Srbije. Kosovo ulazi u dijalog sa jasnim ciljevima – priznanje države Kosovo od strane Srbije i učlanjenje u UN. Mi ne dozvoljavamo nikakav rezultat koji slabi teritorijalni integritet države Kosovo i to ćemo bez ikakve sumnje i postići", kazao je Veselji.

On je ocenio da će se odluka o sporazumu sa Srbijom doneti "uz punu saglasnost sa međunarodnim partnerima Kosova" i najavio da će se "vrlo brzo" u Skupštini Kosova naći predlog zakona o referendumu koji bi omogućio da građani daju konačnu reč o rezultatima procesa dijaloga i sporazumu.

Veselji je dodao da kosovska pregovaračka ekipa, koja se danas susrela sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini u Briselu, ima puni mandat za dijalog koji joj je, kako je rekao, dodelila Skupština Kosova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VESELJI OTKRIO PAKLENI PLAN ALBANACA: "Ušli smo u dijalog da bi dobili priznanje od Beograda! Ništa drugo ne priznajemo"

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jan.2019

Tzv. predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji kaže da je tzv. Kosovo ušlo u dijalog sa Srbijom kako bi bilo priznato od Beograda i postalo članica Ujedinjenih nacija...Veselji je na Fejsbuku napisao da odbijanje dijaloga "nije ni alternativa ni rešenje" i ocenio da bi to predstavljalo "favorizovanje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.